سایت مرکز فقهی

از جمله فعالیت کانون‌های موسسه آموزش عالی ائمه اطهار، دیدار جمعی از طلاب موسسه آموزش عالی ائمه اطهار با ایت الله نظری منفرد بود.

گزارش این دیدار بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
با اتکال از درگاه احدیت حق تعالی و با استعانت از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام توفیق حاصل شد تا نشست علمی و تربیتی با بهره مندی از بیانات عالم وارسته آیت الله نظری منفرد زید عزه برگزار شود .
در ابتدای جلسه معاونت محترم پژوهش مدرسه عالی ائمه اطهار علیهم السلام بباناتی پیرامون این نشست علمی فاخر بیان کردند، همچنین بیان اجمالی از زندگینامه و تالیفات و مجاهدت های ایشان را نیز بازگو کردند .
زندگینامه ؛ سال ۱۳۲۶ در شهر قم در خانواده‌ای روحانی زاده شد. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در سال ۱۳۴۰ وارد حوزه علمیه قم شد و پس از گذراندن ادبیات، دروس مقدماتی، فقه و اصول به نجف اشرف در سال ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷ رفت. سپس به ایران و شهر قم بازگشت و سطح را به پایان برد. سپس در آزمون دارالفنون تهران در رشته معقول و منقول پذیرفته شد و پس از پایان دروس سطح، در درس خارج اساتیدی نظیر محقق داماد، میرزا هاشم آملی و اراکی شرکت کرد و فلسفه و حکمت را از مفتح، شهید مطهری و دیگر استادان حوزه بهره برد.  وی در دوره تحصیل خود، از اساتیدی چون عبدالله جوادی آملی، محمد فاضل لنکرانی، سیدمحمدباقرسلطانی، سیدمحمدمحقق داماد، سیدمحمدرضاگلپایگانی درس گرفت .
همچنین ایشان نماینده معمم مردم آباده فارس در مجالس اول و دوم در مجلس شورای اسلامی بودند .
تالیفات ؛ آثار منتشر شده و آماده انتشار وی عبارتند از:
روزه و رمضان، قصه کربلا ، نامه‌ها و ملاقات‌های امام حسین ، الاحادیث الغیبیه سه جلد ، قصه مدینه و کوفه ، درجات الفضائل (در اخلاق) فن خطابه ، معاد ، امامت و گفتاری پیرامون کلمات قصار امیرالمؤمنین ، قصه کوفه و دیگر کتب و تقریرات دروس ایشان وجود دارد .
سپس در ادامه حضرت آیت الله نظری منفرد زید عزه درباره این نشست علمی و تربیتی سخنان ارزشمندی فرمودند ؛
در ابندا جلسه تشکر ویژه ای از مسئولان و برگزار کنندگان جلسه و نشست های علمی داشتند که باعث رونق روحیه طلبگی و پیشرفت علمی و معنوی طلاب خواهد بود .
در ادامه با توجه به شرایط سخت طلبگی در حال حاضر و بیان وجوب عینی طلبگی از طرف یرخی مراجع و علمای بزرگوار ، به اهتمام در این مسیر و تحمل مصائب در طریق رضای الهی و کسب علوم اهل بیت علهیم السلام و ترویج شریعت الهی تاکید داشتند .
راه طلبگی سعادت وجود دارد زیرا سوال مهم پیرامون سعادت این است که؛ قابل تحصیل در دنیا هست یا خیر ؟ بلکه دو وجه و قول در این مورد بیان شده است که سعادت در دنیا هست یا در غیر دنیا است ، یکی از قائلین افلاطون است که در ذیل بیان حضرت امیر المومنین (ع) است که فرمودند: «الدنیا بالبلا محفوفه» پس سعادت برای آخرت است و با بلا و دنیا سازگار نیست .
سوال دوم پیرامون اهداف عالی طلبگی و معنای سعادت است که آیا با واژه خیر یکی هست یا نه ؟
تفسیر سعادت به جهان بینی انسان بر می گردد ؛ اگر انسان اومونیستی باشد طبق فرموده امیر المومنین (ع) : اعمی می داند این افراد را که غیر دنیا چیز دیگری را نمی بینند ، (ان الذین کفروا یتمتعون و یاکلون کما تاکل الانعام) سوره محمد ؛ جایگاه این افراد را قرآن آتش می داند ، پس مسیر طلبگی و علم آموزی که منفعت دارد همین فهم و درک و عمل به جهان بینی الهی است . 
دنیا را یک کتاب آغاز با فرجام نیست، بلکه دنیا مزرعه و آغاز یک فنا و ازل هست که دارای سعادت و خیر می باشد .
فاقد شی معطی شی نمی شود باید تحصیل شایستگی باشد از همه جوانب تا تاثیرش را انسان در سعادت و خیر آخرت ببیند . 
دقت داشته باشید ؛ رزق من حیث لا یحتسب وعده الهی و ان الله لا یخلف المیعاد است پس نگرانی ها و وسوسه های دنیوی و مالی را با توکل درست کنید . 
وظیفه طلبگی دو چیز است :
۱.تحکیم اعتقادات جامعه ؛ یعنی ارتباط با جوانان و بیان آیاتی مثل : «ان فی خلق السماوات و الارض و .... لآیات لقوم یعقلون» عقل و تفکر را شما باید به مردم عادی با توجه به تحقیق و پژوهش و علم آموزی برسانید و تبلیغ کنید .
۲. تبلیغ به شکل های مختلف با فضای مجازی یا لسان سنتی یا نوشتاری تبلیغ است اما تبلیغی که موثر است و دارای بعد علمی و اثر فراوان در مجامع علمی است، نوشتن نوشتن نوشتن است یعنی طلبه های عزیز؛ از الان بنویسید و هراس نداشته باشید و شروع کنید به نوشتار و توفیقی در ابتدا عرض شد همه این توفیق ها و برکات در نوشتار و کتابت است . 
و همچنین طبق روایات همین علومی که نوشته هست به صورت ازلی باقی خواهد ماند و سعادت و خیر را به همراه دارد ؛ زیرا از انسان آنچه باقی می ماند: 1. ولد صالح 2. صدقه جاری 3. علم(کتابت) 
در آخر جلسه نکاتی و سوالاتی را طلاب و دانش پژوهان محترم از استاد معظم پرسیدند و از محضر ایشان بهره برده و به جواب های خویش رسیدند.
همچنین با توجه به دغدغه و سوالات طلاب محترم، پیشنهاد پیرامون رجوع به کتاب های مثل : رساله حقوقی امام سجاد(علیه السلام): کان یتعاهدون فی اوقات الصلاه  .  بحث صحیفه زهد . حیات القلوب علامه مجلسی . علامه بحر العلوم فقه را به شعر در آورده است،مثل شعر؛ اکد التشییع لجنائزی و افضل المشی لغیر العاجزی .

                                      

تعداد بازدید :61
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.