سایت مرکز فقهی

جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت
مؤلف: محسن افضل آبادی 
زبان: فارسی        ناشر: مشعر
صفحات: 404
توضیح: کتاب حاضر از کتابهای پرارجی است که به رفع ابهام از شبهه ای می پردازد که از دیرباز مورد توجه علمای حدیث و ناقدان اسانید بوده است و به آن پاسخ می دهد.
 از آنجایی که راویان ثقه و معتبر احادیث، فضایل و مناقب اهل بیت را در موارد بسیاری روایت کرده و فِرق مختلف مسلمانان آنها را پذیرفته اند ناصبیان از اهل حدیث به دنبال چاره ای گشتند و آنگاه قاعده ای شیطانی برای رد این گونه روایات و از اعتبار ساقط کردن آنها تأسیس نمودند و گفتند روایاتی از راوی «ثقه مبتدع» پذیرفته میشود که در تأیید مذهبش نبوده باشد. درضمن برخی شرایط دیگری را نیز بر آن افزودند؛ همان گونه که ابراهیم بن يعقوب جوزجانی و دیگر همفکرانش به این نکته تصریح کرده اند به این علت عده زیادی از محدثان اهل سنت فریب این دسیسه را خوردند و به آن ملتزم شدند؛ بی آنکه از حقیقت این قاعده فاسد و اهداف سوء پدیدآورندگان آن باخبر باشند. 
این در حالی است که عملکرد بزرگان اهل حدیث مانند بخاری و مسلم و دیگران بر خلاف این رویه می باشد؛ چنان که در این کتاب شریف به طور کامل بیان شده است. 
سلفیان وهابیان و دیگر معارضان اهل بیت از دیرباز از چنین حربهای استفاده می کردند در دوران معاصر نیز از این قاعده سست و بی پایه علمی برای ردکردن روایات معتبر در زمینه فضایل اهل بیت و مذمت دشمنانشان به طور گسترده بهره می گیرند. از این رو کمتر کتابی را میتوان یافت که در بررسی این گونه روایات به این مطلب موهن استناد نکرده باشند بنابراین نیاز مبرمی احساس میشد که این مسئله خطیر و حساس از ابعاد گوناگون بررسی گردد تا حیله نواصب بر همگان روشن شود؛ که در این اثر به این امر مهم پرداخته شده است. 
 این اثر در چهار بخش تنظیم شده است: 
بخش اول: کلیات و مفاهیم 
بخش دوم: روایات اهل بدعت و مبتدعین 
بخش سوم: حدیث پژوهان اهل سنت و راویان شیعی
بخش چهارم: تعامل حدیث پژوهان اهل سنت با راویان اهل بدعت

 

دسته بندی: 
تصویر: 
تعداد بازدید :24
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.