سایت مرکز فقهی

آیین افتتاحیه بیست وهفتمین سال تحصیلی مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) به همراه تکریم و معارفه برخی مسئولین این مجتمع و تجلیل از ممتازین این نهاد علمی برگزار شد.

در این مراسم رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی با اشاره به همت و تلاش پیامبر گرامی اسلام(ص) برای هدایت مردم جامعه خاطرنشان کرد: حریص بودن پیامبر اکرم(ص) نسبت به هدایت الهی مردم به گونه ای بود که قرآن کریم حد و اندازه آن را این گونه می فرماید که «لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ» یعنی نزدیک بود که رسول خدا جان عزیز خود را از غم اینکه ایمان نمی‌آورند از دست داده و خود را هلاک کند.

وی افزود: این آیه از قرآن کریم و تعابیر به کار رفته در آن پیام های فقهی دارد که یکی از پیام های مهم آن متوجه روحانیت و طلاب و فضلای حوزه های علمیه است و آن این که روحانیت باید نسبت به ایمان جامعه حریص باشد و طلاب علوم دینی موظف به دینداری مردم هستند؛ چنانکه همین روحانیت بود که در انقلاب اسلامی پای کار آمد نقش بسیار موثری را برای پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این که متاسفانه عده ای از افراد که استاد دانشگاهی را بر خود یدک می کشند این گونه بیان می کنند که روحانیت به دنبال خرافه گرایی است، اظهار داشت: این گونه ابراز نظرات، نه تنها خلاف واقع و کاذب است؛ بلکه روحانیت مظهر علم و دانشِ منتهی به قرآن و سنت است و این روحانیت بود که بنیه های علمی را در بسیاری از جاها نهادینه کرد.

وی افزود: امروز حوزه های علمیه دائما درحال تکامل و غنی سازی در حوزه های علمی درباره علوم اسلامی و انسانی و دیگر علوم است و همیشه ادامه دارد. اگر حوزه های علمیه از عمق دهی به این علوم دست بکشند، رسالت خود را از دست داده و از حقیقت فاصله خواهند گرفت که این هشداری است که متوجه همه حوزه های علمیه اعم از مسئولان و طلاب و فضلای حوزه های علمیه است.

همچنین در این مراسم که آیت الله سیدمحمد غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد معاون آموزش حوزه های علمیه نیز حضور داشتند، حجت الاسلام رضی مدیر آموزش سطح تکریم و حجت الاسلام رحیمی در این مدیریت معارفه شد.

همچنین حجت الاسلام حسینی از معاونت پژوهش تکریم و حجت الاسلام قاسمی به عنوان معاون جدید پژوهش مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) معارفه شد و از ممتازین این مجتمع آموزشی و پژوهشی نیز تجلیل به عمل آمد.

حجت الاسلام رهنما معاون آموزش مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) امروز در این مراسم به تبیین فعالیت های این معاونت پرداخت و گفت: هدف از تحصیل طلاب در این مرکز، تربیت فقهایی برجسته و اسلام شناس است که موجب برکات زیادی هستند و در نشر معارف دینی نقش بسزایی دارند.

معاون آموزشی مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) ادامه داد: این مرکز با تأییدات و راهنمایی های آیت الله فاضل لنکرانی به راه پر برکت خود ادامه می دهد و همه این موفقیت ها جز به سختی و تلاش جهادگونه و عزم راسخ اساتید و دانش آموختگان این مرکز محقق نشده است.

حجت الاسلام حسینی معاون پیشین پژوهش مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) نیز در سخنانی به تبیین فعالیت های انجام گرفته در این معاونت پرداخت و اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰فعالیت های پژوهشی در این معاونت مورد ارزیابی قرار گرفت و اداره ارزیابی آثار تاسیس شد.

وی افزود: در این معاونت هفت نشریه فعال داریم؛ اولین نشریه در سال ۹۳ تحت عنوان دو فصلنامه فقه و اجتهاد آغاز به فعالیت کرد که در سال ۱۴۰۱ به درجه علمی پژوهشی ارتقاء پیدا کرد.

حجت الاسلام حسینی گفت: مجله دومی که در سال ۹۹ بیرون آمد دو فصلنامه "فقه سیاست بود" که در تاریخ ۱۴۰۳ مجوزعلمی پژوهشی آن صادر شد.

وی افزود: برگزاری سه دوره جشنواره تقدیر از پژوهشگران و برگزاری دو نمایشگاه در زمینه فقه تخصصی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از دیگر فعالیت های صورت گرفته در معاونت پژوهش مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) است.

معاون پیشین پژوهش مجتمع آموزشی و پژوهشی ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: چاپ ۱۶۱ عنوان کتاب در ۱۹۲ جلد از دیگر برنامه های این معاونت بوده است و می توان گفت کتابخانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بی نظیرترین کتابخانه در زمینه فقه تخصصی و کتب فقهی می باشد که ۵۹ هزار جلد کتاب دارد.

تعداد بازدید :80
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز فقهي ائمه اطهار (ع) است.